Zdroj Jan BE

Velikonoce a pár slov k zamyšlení

Velikonoce za námi, a tak i svátky vzkříšení. Zda-li pak jste se postili? Doufám, že ano. Našemu tělu to prospívá... A nyní můžeme hodovat, co hrdlo ráčí. Naše těla by měla již být očistnými kůrami připravena na vše, co nám jaro přináší. Ve sklenících již někdo sklízí první ředkvičky a ranné saláty. Dívky zkracují sukně a mužům a chlapcům se zapalují lýtka. Dalším svátkem, který nás již za nedlouho čeká je  poslední duben a na jeho oslavy navazující první máj. Filipojakubská noc je v našich končinách odedávna magická. Otevírají se skály s poklady, čarodejnice se slétávají na své sabaty, zapalují se očistné ohně a shazují morany do řek. Touto oslavou se definitivně loučíme se zimou.

Přátelé leč pozor na jednu věc. Ve chvílích kdy se nám krev bude vařit v touhách se k někomu přilnout, napoplach bijí všechny zdravotnické organizace.

Mám dojem, že je sice náš internet naprosto přesycen informacemi o stále se zvyšující míře počtu lidí s pohlavně přenosnými chorobami, ale očividně čím více se o těchto zvyšujících číslech dozvídáme z každého rohu, tím více se zvyšují.

 Je možné, že vinou některých rádoby vědeckých informací, které nám říkají, že dnes není již třeba se bát žádné choroby, jelikož zdravotnictví má již lék na každou nemoc a pokud nemá lék, tak má učinnou prevenci.... Nevěřte těmto informacím. Stejně jako lidé jsou  každý jiný a přesto stejný, tak i původci chorob se stále vyvýjejí a preparáty, které  naše a Vaše chemické továrny vyrábějí  jako stoprocentní lék nemusejí vždy fungovat. Nevěřte jim. Jedinou stoprocentní ochranou je náš rozum a naše rozvaha.

Například v lednu a únoru tohoto roku bylo dle státního zdravotního ústavu vyšetřeno na HIV 219 491 lidí a z toho vzešlo 39 nových plusek.

Mezi pohlavně přenosné choroby však nepatří jen HIV. Do této kategorie se schovává i kapavka, syfilis, bradavice, chlamydie,  opary, žloutenky a mnoho dalších. Vím, určo si řeknete mě se to netýká, ja si vybírám s kým spím.  Věřte, že ne vždy Váš objev ví, že je nakažen.  U pasivních partnerů může například dojít k nákaze kapavky v oblasti ampulla recti. Zde se dokonce nemusí objevit charakteristický výtok a nemoc probíhá naprosto skrytě.

Před pohlavními bradavicemi Vás neochrání ani prezervativ. Oni se většinou vyskytují i v okolí ohanbí, a tak přenosu nezabrání ani on.

Pokud si teď říkáte, že vše vyřešíte orálním sexem, tak jste na omylu. Z genitálního oparu se snadno stane orální a naopak. U přenosu HIV infekce je  riziko malé, ale i zde je.

Tedy jediná stoprocentní metoda je samohana J. Nebo prověřený dlouhodobý partner.

Tak ať se Vám daří v jarních útocích a krásné dny přeje JeBe.