Toto reklamní sdělení platí do 15. února 2017Aktuální speciální časovou MEGA nabídku najdeš vždy na tomto místě v posledních vydaných Článcích v našem Magazínu.

Zdroj vlastní, náhledové foto: Pinterest.com

PŘIDEJTE JEŠTĚ SVOJE PŘEDSTAVY!!!!

Tak sladký, tak krásný, veselý a hravý!

Rok s rokem se sešel a máme zase svatého Valentýna. Kdo to však byl ten světec? Legenda, která se nejčastěji traduje, zní: Za dob válek římského císaře Claudia II. se Valentin i přes přísný zákaz oddávání mužů (měli táhnout do války) k těmto praktikám uchyloval. Dokonce a což bylo v této době ještě trestuhodnější, celé ceremonie pořádal v duchu křesťanském. Byl zrazen, chycen a zřejmě dne 14. února 269 mučednickou smrtí popraven. Druhá teorie mluví o tajný křtech. Z tohoto důvodu byl stejně jako v prvním případě popraven. O přesném datu svatořečení moc nevíme. Jisté je, že se již objevuje v 13. století v legendách. 

Svátek, oslavující lásku a čistotu má zřejmně základ již v před římské době. V době od 13. do 15. února  se lidé loučili se zimou a očišťovali obětmi koz, krav a psů město od špinavého a zlého. K této slavnosti patřila i tradice výběru milované na další rok. Ženy házeli svá jména do uren, z kterých později chlapci losovali, která že to bude vyvolená na další rok... Zajímavý svátek ne? Některé tradice by se mohly obnovit.

V Anglosaských zemí je tato tradice spojována s malými dárky ve tvarech srdcí jako opětování citů.

V našich krajinách se tento svátek lásky poslední dobou také ujal. Zvláště na nátlak obchodníků. Obchody jsou plné srdcí a dalších různých předmětů, které vyjadřují lásku. Ovšem já sám se domnívám,že máme krásnější svátek jara, a to jest 1. máje s líbáním pod rozkvetlou třešní. Novým hitem Valentýnského běsnění jsou zámečky lásky. Výrobci se již přizpůsobili, a tak již dnes zakoupíte mnoho druhů visacích zámků s Valentýnskými motivy. Pozor, ale kam je zavěsíte.. Ne v každém místě jsou na tuto tradici zvědaví.

Autor článku: JeBe

No, a nyní jsme pro Vás připravili několik odpovědí na otázku: Co by jste nejraději dostali či zažili na sv. Valentýna?

Jenda

My osobně Valentýna neslavíme. Lásku si snažíme projpevovat každý den a ne jen v den tomu určený. Přesto by mě potěšila romantická pohoda při procházce a pak teplá vana v přítmý svíček a nekonečné mazlení. Ještě možná trocha dobrého pití.

Petr

Mám připravené překvapení. Na 14. 2. máme bohužel s drahou polovicí protichůdné směny. Já přijdu po noční a drahoušek jde na raní. Nicméně hned jak přijdu, budu dělat, že o ničem nevím. Do práce mu pak přijde obrovská kytice. Odpoledne sem připravil malý výlet s překvápkem. Chci ho požádat o ruku.

Přidáte i Vy svůj názor do komentáře? Nejlepší odpověď 20.2.2017 odměníme těmito stylovými a luxusními Cannabis Koko sušenkami z České produkce Euphoria Trade:

A co darovat na Sv. Valentýna? Zde je několik tipů: